4.05.2013
ciclism

Interviu cu Emanuel Trandafir

Felicitari Emanuel pentru castigarea titlului de campion national la duatlon, categoria amatori. Cum a fost concursul?

Multumesc! A fost un concurs greu atat in privinta participantilor cat si a conditiilor de cursa: caldura foarte mare pentru aceasta perioada a anului. M-am pregatit serios pentru acest concurs si ma asteptam sa termin bine. Iata ca asa s-a si intamplat.

podium

Cand ai descoperit duatlonul, o combinatie a doua discipline sportive, alergarea si ciclismul?

Particip la concursuri care includ inotul, ciclismul si alergarea, de aproximativ un an si jumatate, dar abia din vara anului trecut am inceput sa ma antrenez mai des.

De cand faci sport?

La varsta de 8 ani am inceput sa joc fotbal la Clubul Sportiv Voinicelu. Pana pe la 16 ani am continuat cu fotbalul la mai multe cluburi, apoi, la 17 ani, am invatat sa merg pe bicicleta si vroiam sa ma apuc de ciclism, dar pentru ca stateam bine cu alergarea de la fotbal m-am decis sa invat sa inot si sa incerc un triatlon. Primul concurs de acest gen a fost un dezastru, dar m-a motivat si mi-a placut provocarea de a termina mai bine la urmatorul. Usor-usor, am inceput sa ma antrenez si sa progresez.

Ce proba iti place cel mai mult?

Alergarea, de departe.

alergare 1

Foto: Kadar Zoltan

Cum te antrenezi?

Incerc sa alerg aproape in fiecare zi, mai tare sau mai incet, in functie de cum ma simt. Fac in fiecare saptamana si cel mult doua antrenamente de viteza cu cei de la clubul de atletism Locomotiva. Cu bicicleta ies pe sosea sau la padure in afara Bucurestiului, insa de obicei acest antrenament este unul complementar, nu prea „trag” la antrenamentele de ciclism. La inot nu stau foarte bine, dar mi-am propus ca in viitor sa ma antrenez ma mult.

Preferi antrenamentele solitare, sa poti merge in ritmul tau, sau antrenamentele de grup?

Mai merg si singur, insa prefer antrenamentele de grup. Am facut mari progrese de cand particip la antrenamentele de grup ale Pegas Triatlon Club, indeosebi cel de miercuri seara, Romniceanu Stairs Run. Cateodata alerg seara, in parcul IOR, cu Cristian Lutic, iar in diminetile de weekend incerc sa ajung la alergarile de grup cu cei de la Ro Club Maraton. Imi plac si alergarile Time Trial din Tineretului, care ofera un bun prilej de a alerga la un ritm mai ridicat. Pe langa alergarea propriu-zisa, imi place ca avem posibilitatea sa mai povestim in liniste, sa ne cunoastem si sa invatam si din experientele celorlalti.

Ce planuri ai pentru anul acesta?

Avand in vedere ca sunt in clasa a XII-a, in urmatoarea perioada ma voi concentra mai mult asupra examenului de bacalaureat, ceea ce implica si reducerea timpului dedicat antrenamentelor, dar cu siguranta voi participa la sfarsitul lunii iulie la triatlonul de la Brasov.

Spor la invatat si mult succes la examen!

Energizat de

logo_sponser

Recomandam

logo_alerg.ro

familia_ironman

cozia_2014

sailfish

bibchip

no_stress
casti_sport
hibiscus
messer